11.000 forskere slår stor klimaalarm

06nov

Selvom det burde stå soleklart for en hver, at klimaet er under et pres der er større end det kan klare, så lader det ikke helt til at være tilfældet. For selvom der er større fokus på området, end der nogensinde har været, sker der ikke meget. Det er primært organisationer og græsrodsbevægelser, der prøver at gøre en forskel. Vi kan selv gøre meget ved at ændre vores madvaner, bruge mindre strøm, køre mindre i bil osv. De helt store udslag kommer dog først vist regeringer og de helt store virksomheder begynder at vise et langt større ansvar.

11.000 forskere kan ikke tage fejl?

En ting lader efterhånden til at være helt sikkert, og det er, at der ikke bliver gjort nok, og det skal ændre sig, ellers ser jordens fremtid sort ud. 11.000 forskere fra mere end 150 lande, har nemlig lavet et kæmpe opråb hvor de slår klimaalarm. Krisen er ikke bare noget der kradser, det er noget der har betydninger vi slet ikke kan forholde os til. I deres klimaalarm siger de blandt andet at krisen kan bringe det de kalder “hidtil usete lidelser” til menneskeheden.

Disse lidelser indebærer blandt andet at der vil komme mangel på mad og vand og at tørke vil være skyld i dårlig høst og flere skovbrande som vi eksempelvis har set i Amazonas og Californien i den senere tid. I deres opråb kommer de med skarp kritik af de ting, der er bleve gjort på på området og skriver blandt andet “På trods af 40 års globale klimaforhandlinger har vi med få undtagelser fortsat, som vi plejer, og vi har i grove træk ikke formået at adressere krisen.”(Kilde DR). Samtidig slår de fast at krisen bevæger sig hurtigere, end man længe har troet.

De kommer naturligvis også med en række tiltag, som der skal sættes i gang, hvis jorden også skal være her (som vi kender den) i fremtiden. Dette tæller blandt andet at fossile brændstoffer skal væk og vedvarende energi skal tage over. De fossile brændstoffer skal blive i undergrunden.

En af de svære ting, der også skal gøre i følge forskerne, er at stabilisere den globale befolkningsvækst. Jo flere mennesker, jo større pres er der på jorden, og i øjeblikket stiger befolkningen med omkring 200.000 mennesker – om dagen !

Økosystemerne skal genopbygges, hvor skove og mangrover skal beskyttes og genopbygges, da de absorberer drivhusgasserne. Derudover skal vi spise langt mere plantebaseret og skære ned på kødet og animalske produkter. Her er det naturligvis helt essentielt at det er noget, som verden er med til. At der er 10% vegetarer i Danmark redder ikke verden – men det ER en start.

Generelt kræver alt dette, at verden og ikke mindst verdens ledere står sammen for at redde jorden.

 

Skriv en kommentar