3 veje til en mere energivenlig bolig

25jun

Der er masser af måder, du kan gøre din bolig mere energivenlig på. Nogle energikilder er mere effektive end andre, hvorfor det kan betale sig at udskifte dem. Samtidig kan du isolere dit hjem yderligere. Det kan være en god ide at installere en ny enerigmåler fra Kamstrup, så du kan se hvor meget energi du bruger. Se her, hvordan du gør din bolig mere energivenlig.

Der findes masser af ældre boliger i Danmark, som bruger mange ressourcer, når de skal opvarmes. Det kan være skadeligt for miljøet, samtidig med at det koster unødvendigt mange penge.

#1: Få installeret en varmepumpe

Det kan være en god idé at få installeret en varmepumpe, hvis din bolig bliver opvarmet med en klassisk opvarmningskilde. Du kan enten vælge en varmepumpe til at forsyne hele boligen med varme, eller du kan investere i en varmepumpe, som kan fungere som supplerende varmekilde.

En luft-til-luft-varmepumpe fungerer ved, at den opvarmer luften, som efterfølgende cirkulerer i rummet. Du kan også få en luft-til-vand-varmepumpe, som kobles på varmtvandsbeholderen, hvorefter luften varmes op.

#2: Få monteret solceller på taget

Det kan være en god idé at få monteret solceller på dit tag eller ved siden af boligen. Solceller er en energivenlig og vedvarende kilde til energi, og de har en lang levetid. Det medfører, at du kan hente investeringen hjem igen, fordi de holder i mange år.

Samtidig kan du gøre brug af en tilskudsordning, som betyder, at du kan få tilskud, når du skal have installeret solceller. På den måde bliver det billigere og lettere at finansiere dine solceller, så du opnår en økonomisk fordel.

#3: Få isoleret hulmuren

En hulmursisolering gør, at din bolig holder bedre på varmen. Her er det muligt at spare mange penge, da du skal bruge mindre energi for at opvarme din bolig. Det er samtidig en utroligt effektiv isoleringsmetode, som gør indeklimaet komfortabelt og tørt.

Du gør altså noget godt for både din pengepung og miljøet, når du får din bolig hulmursisoleret. Du udleder mindre CO2, når boligen skal opvarmes, hvilket helt sikkert er en fordel.

 

 

Skriv en kommentar