Sådan lever du mere bæredygtigt

Klimakrisen raser, og det er vigtigere end nogensinde før, at vi omstiller os. Vi bliver nødt til at leve mere bæredygtigt, spare på strømmen og kødet og ganske simpelt mindske vores klimaaftryk. Mange fødevareproducenter og virksomheder har allerede fokus på det, fordi de ved, at det på vej in. Men det kræver lidt at faktisk gøre det. Derfor kan du her læse et par tips og tricks.

Hjemmet

I hjemmet er der mange ting, der kan gøres bæredygtige. Først og fremmest kan vi tage udgangspunkt i hjemmets skelet. Væggene. Sikr dig at jeres vægge er malet med bæredygtig maling, der holder i længere tid samt er uden sundhedsskadelige kemikalier. Derudover kan vi kigge ned på gulvet. Det kan med fordel laves af genanvendte materialer – eller i det mindste materialer, der senere kan genanvendes. Polerede betongulve er for eksempel holdbart samtidig med, at det absorberer sollys i kolde perioder og dermed holder lidt på varmen. Også kork er en meget bæredygtig og moderne mulighed, når der kommer til et flot gulv. 

Køkkenet og stuen kan designes med genanvendt og bæredygtigt træ. Det er muligvis dyrere men holdbart og miljøvenligt. På badeværelset kan du investere i et sparetoilet, der bruger mindre vand pr. skyl. Yderligere kan du finde flotte klinker til væggene på genbrugspladsen eller via DBA eller Gul Og Gratis. Sørg for at fyld både vaskemaskine, opvaskemaskine samt tørretumbler helt op, før du sætter den i gang. Således sparer du på vandet. Invester i loftvinduer og nyd den naturlige varme i dit hjem.

Madforbrug

Sørg for at købe økologisk, når du handler. Både når det gælder dig og din familie samt dit kæledyr. Det er både godt for miljøet og jeres helbred. Hunde skal også leve godt. Her kan du finde lækkert bæredygtigt foder. Bestil hundefoder online og forkæl din hund, som du ville forkæle dig selv. Når du går i supermarkeder, så kan du finde mange gode økologiske madvarer. Hvis du lever på et stramt budget, kan du følge med i tilbudsaviser og således stadig købe gode økologiske varer uden at gå på kompromis med budgettet. Køb frisk og dansk og mindst muligt forarbejdet madvarer. 

Sociale Medier

Hvis du synes den bæredygtige verden er en jungle, så har du helt ret. Gå ind og følg livstilseksperter med speciale i bæredygtighed og find daglig inspiration til din egen bæredygtige livsstilsændring. 

 

Skriv en kommentar