Bæredygtighed på arbejdspladsen

Bæredygtighed på arbejdspladsen

18jun

Bæredygtighed er ikke kun noget, der eksisterer inden for mad og fødevarer. Kigger man på Coop’s hjemmeside, kan man se, at de har dedikeret en hel sektion udelukkende til bæredygtighed, og hvordan de sikrer, at både deres medarbejdere og kunder oplever den bedste service og har de bedste forhold, når de handler og / eller er på arbejde. Andre danske og internationale virksomheder har ligeledes et øget fokus på trivsel og menneskelig bæredygtighed, hvilket også resulterer i, at mange virksomheder har indkøbt diverse produkter til at sikre mod Corona som blandt andet en skærmvæg.

Går medarbejdere på arbejde med en øget risiko for at blive smittet og tage denne med hjem til familien, vil mange have svært ved at forsvare fremmøde. Dette var også en af de primære årsager til, at regeringen valgte at lukke landet ned i et par måneder, da smittefaren simpelthen var for stor, og dermed også risikoen for at spredningen ville øges. En skærmvæg er dog stadig en god investering for de fleste virksomheder, da denne kan opstilles mellem skriveborde og sikre, at medarbejdere, der enten nyser eller hoster – også blot ved en fejl eller grundet allergi – ikke kan sende bakterier eller virus videre til kollegaer.

Har din virksomhed ikke indkøbt hverken skærmvæg eller andre værnemidler bør du klage og anmode om at få lov til at arbejde hjemmefra. Alternativt kan du henvise den ansvarlige indkøber til denne landingside, hvor vedkommende kan købe og læse meget mere om værdien af disse produkter på en arbejdsplads.
Ydermere siger regeringen også, at medarbejdere ikke skal være nervøse for at møde op på arbejde. Det skal være sikkert at sidde på kontor såvel som at arbejde i en daginstitution eller noget helt tredje. Er der de mindste tegn på sygdom, bør man tage hjem og arbejde, hvis det er muligt.

Skriv en kommentar