Brugen af træ er godt for miljøet

05dec

Træ- og Møbelindustrien i Dansk Industri, Dansk Skovforening, Dansk Energi, Dansk Træforening og Danske Byggecentre, lavede sidste år en stor analyse omkring brugen af træ i de danske virksomheder. Analysen viste at danske virksomheder der bruger træ som en råvare skaber over 100.000 jobs og bidrager med mere end 75 milliarder til velstanden.

Analysen er lavet for at belyse, hvordan brugen af træ i de danske industri er gavnende og ikke en skidt ting. Der er nogen der har har en tendens til at tro, at det at bruge træ er en skidt ting. Det betyder naturligvis, at træet skal fældes og dermed ikke længere står i naturen.

Sålænge træet bliver benyttet bæredygtigt, og at der plantes nye træer, er det dog ikke en skidt ting. Det siger også sig selv, at hvis den danske træsektor ikke gør det det bæredygtigt, og sørger for at der hele tiden kommer nye træer til, så graver de deres egen grav. Træfældning har aldrig været et miljømæssigt problem, kun overfældning, hvor der fældes mere end der plantes, som vi ser i Amazonas og mange andre steder omkring i verden.

De store CO2 bekæmpere

Træer er som bekendt et fornybart materiale, og da det samtidig binder CO2, er det et vigtigt led i vores fremtids klima, men det kræver altså at det kommer fra bæredygtige skove, der er i balance med naturen.

Det er med andre ord godt for miljøet at bruge træ, og ikke mindst at støtte op omkring den danske træindustri, der altså både hjælper miljøet og den danske økonomi.

Private kan også tænke mere over dette, eksempelvis hvis man skal bygge hus eller renovere. Her kan man med fordel lade træ indgå i et byggeprojekt i stedet for materialer som mursten, cement og lignende. Vi kender det i høj grad fra Sverige, og der er da også begyndt at dukke flere og flere træhuse op i Danmark.

Plant selv træer

En anden ting man selv kan gøre, er at plante flere træer. De er sunde i vores haver både for miljøet og for dyrelivet, så der er stort set kun fordele ved det. Planter du frugttræer kan du også få den mest bæredygtige frugt, som man kan skaffe.

Køb trælegetøj til dine børn

Mængden af legetøj til børn er mildest talt eksploderet. En meget stor del af det bliver produceret i Asien og er lavet af plastik. Plastik er som bekendt ikke et speciel bæredygtigt materiale, og naturen kan ikke nedbryde det. At vælge trælegetøj som dette til sine børn fremfor det farvestrålende plastikudgaver er derfor et lang grønnere valg.

Skriv en kommentar