COOP laver fantastisk klimaplan

04dec

Klimaet er et emne, som fylder rigtig meget. Både politisk og i manges bevidsthed. De fleste er godt klar over, at vi som menneskerace, skal gøre en masse selv, for at gøre verden til et grønnere sted. De fleste er nok også også godt klar over, at det ikke er noget befolkninger kan gøre alene. Der skal ganske enkelt større muskler til.

Regingeringer og de store virksomheder, skal simpelthen tage mere ansvar og sætte ord bag deres handlinger. Regeringen er lige kommet med en ny finanslov, der i høj grad er mere grøn, end det tidligere har været tilfældet. Det er dog ikke kun regeringen, der vil gøre noget, det vil COOP i den grad også.

Kæden er ejet af de tæt på 2 millioner medlemmer, og blandt andet står bag SuperBrugsen, Fakta, Irma og Kvickly. De har netop udsendt en klimaplan, der er yderst ambitiøst og noget som alle virksomheder. burde kigge efter.

Klimapositiv i 2030

Du kan læse hele deres omfattende klimaplan her  – men hovedtrækkene er, at de vil være klimapositive i 2030, hvilket skal ske gennem en lang række forskellige tiltag. Eksempelvis at forbyde trykte reklamer. De kunne naturligvis bare lade være med at gøre det, men så længe alle de andre kæder gør det, vil det stille dem dårligere. De har derfor også sendt et åbent brev til klimaministeren, hvor de foreslår at der bliver sat en stopper for det. Skulle de få held med dette, vil de eksempelvis bruge 25 millioner på at anlægge et større rekreativt skovareal.

Hvis alle virksomheder i hele verden, gjorde som COOP er der ingen tvivl om, at vores jord ville blive et bedre sted. I hvert fald i det tilfælde at planen også rent faktisk bliver ført helt ud i livet.

Skriv en kommentar