Du kan også blive grøn inden for skønhedsprodukter

22jun

Der kan være mange grunde til at man ønsker at leve et grønnere liv, med øget fokus på hvordan ens livsstil påvirker miljøet og klimaet. For nogle er det fordi de ikke ønsker at bidrage for meget til klimaproblemerne, for andre er det mere et spørgsmål om dyrenes velfærd, mens det igen for andre er det spørgsmål om at passe på en egen krop. Heldigvis ses det i takt med forbrugernes øgede fokus på økologi og miljørigtige alternativer, at producenterne følger med og der kommer flere og flere produkter at vælge imellem.

Grønnere parfumer

Selv når det kommer til parfume er det faktisk nu muligt at finde frem til mere miljøvenlige og grønne alternativer. Her tænkes der både på hvordan selve parfumen er blevet produceret, men også på hvordan den kan påvirke dig og din hud. Altså hvad den indeholder af ingredienser.

 

Normalt set er der jo mange som udvikler allergi overfor parfume på et tidspunkt, nogle er også født med det. Men her er der heldigvis flere mærker som gør noget særligt for at undgå skadelige ingredienser i deres parfumer. Som ikke skulle være irriterende for huden eller hormonforstyrrende, som nogle mistænker eksempelvis parabener for at være.  Ofte er det ingredienser man ikke bruger i sådanne parfumer sulfater og parabener, noget mange andre plejeprodukter også kan købes uden.

 

Derudover findes der flere mærker der producerer parfumer, der vælger at lade vær med at teste deres produkter på dyr. Hvilket også kan være rart at vide at ingen dyr har lidt overlast i tilblivelsen af din parfume.

Hudpleje lavet udelukkende på planter

Der findes også en række af hudplejeprodukter som er begyndt at lave veganske produkter. Det vil sige at der ikke er brugt noget som helst animalsk i produktion af dem. Denne tilgang til udvikling af cremer og andet er især dejligt for dem der ønsker at skåne så mange dyr som muligt. Og ikke vil bidrage til en for stor efterspørgsel af animalske produkter. Uanset om det er for at spise kød eller fordi der bruges noget fra dyrene i produktionen af andre ting.

Økologiske ingredienser indenfor skønhed

Vælger man produkter der er økologiske, enten indenfor mad, tøj eller hudpleje. Så betyder dette at enten selve produktet eller de ingredienser den består af er dyrket økologisk. På den måde ved man at der eksempelvis ikke er brugt en hel masse sprøjtemiddel eller kunstgødning som kan sive ned i grundvandet. Indenfor skønhed vil det måske betyde at de olier der er i produkter er dyrket økologisk.

Skriv en kommentar