Fremtidens hjem er grønnere

06aug

Hvis jorden også skal være et dejligt sted at bo om nogle årtier, er det nødvendigt at der bliver gjort noget nu. Som det er nu, så bliver der brugt langt mere end hvad godt er, og det gælder næsten inden for alt. Der bliver kørt for meget bil, der bliver brugt for mange fossile brændstoffer, vi spiser for mange røde bøffer og listen med overforbrug fortsætter nærmest i en uendelighed.

Heldigvis er der også nogle ting er tegner godt for fremtidens forbrug. Der er nemlig langt flere der er blevet opmærksomme på, at det er et problem. Der er derfor også flere og flere der gerne vil gøre en forskel. Samtidig forskes der meget i mulighederne for at gøre verden til et bedre og grønnere sted. Der er flere elbiler på vejene, der er flere der dropper det CO2 skadende kød, og så sker der ikke mindst også noget med vores huse.

Grøn omstilling i vores boliger

Der er rigtig mange private der er igang med at lave grønne forbedringer på deres huse. Eksempelvis ved at gøre dem mere klimavenlige forhold til at isolere dem. Skifte til bedre og grønnere energikilder. Især inden for nybyggeri sker der rigtig meget, og der bliver stort set ikke længere bygget noget der ikke som minimum er energimærke A. Mange af de virksomheder der opfører typehuse tilbyder også at lave jordvarme eller andre miljøvenlige opvarmningsformer.

Samtidig bliver de opført langt mere miljøvenligt i forhold til materialer og lignende. Vi skal nok ikke mange år ud i fremtiden, før vi begynder at se langt flere mere eller mindre CO2 neutrale boliger, hvor strømmen kommer fra solceller og varmen kommer fra jordvarme.

For selvom fremtiden er dyster, så er den også lys på mane punkter.

 

Skriv en kommentar