Kritik af det store klimaopråb

12nov

For en lille uges tid siden kom der et et stort klimaopråb fra omkring 11.000 forskere. Disse forskere sagde, at det var ved at være absolut sidste udkald, hvis der skulle gøres noget ved klimaet, inden det er for sent. Der er ingen tvivl om, at de har ret i problemstillingen. Derfor er det også en træls sag, at der bliver sået gevaldig tvivl ved opråbet. Omvendt er det dog ikke så underligt, at der er skepsis omkring det.

Det er nemlig kommet frem, at det er meget langt fra alle “forskere” der rent faktisk er klimaforskere. Der er desuden en del de 11.000 der slet ikke findes. Blandt dem der har underskrevet det store opråb finder man nemlig blandt andre Harry Potters læremester professor Albus Dumbledore og Mickey Mouse. Der er desuden flere danskere på listen, der godt nok er forskere, men som slet ikke arbejder med klima. En af dem er Martin Klatt, lektor ved institut for statskundskab på Syddansk Universitet. Overfor Kristeligt Dagblad (der generelt er kritisk overfor klimadebatten), udtaler han, at han er historiker og ikke klimaforsker.

Det er derfor heller ikke så underligt, at dem der er kritiske omkring rapporten nu har fået mere brænde til bålet. Det er naturligvis meget beklageligt, at der bliver sået tvivl ved dette, da det ikke ændrer ved hovedproblemstillingen, nemlig at det er nu der skal gøres noget.

 

Skriv en kommentar