Sådan kan du printe grønnere

29jul

Papirspild er idag langt fra så stort et problem, som det tidligere har været. Vi er blevet langt bedre til ikke at bruge unødvendig meget papir, og der er stadig mere og mere der bliver digitaliseret og dermed ikke skal printes. Alligevel slipper vi ikke helt for det, men det behøver heller ikke være så skadeligt endda.

Når man køber papir i dag, er langt det meste lavet af genbrugspapir, og er altså langt fra så skadeligt for miljøet, da det ikke betyder, at der er fældet en masse træer, for at du kan printe 30 invitationer ud til en fødselsdag. At vælge genbrugspapir, er dog ikke det eneste du kan gøre for at hjælpe miljøet og være lidt grønnere, når du skal printe. Du kan nemlig også vælge miljøvenlige blækpatroner eller toner.

Hvad er miljøvenlige blækpatroner?

Det siger naturligvis sig selv, at blækket der er i, ikke består af genbrug. Det er kasseterne som blækket kommer i til gengæld, og dette plastik er langt de mest skadelige i fremstillingen af blækpatroner og toner til laserprintere. Det kræver naturligvis også at du som bevidst og grøn forbruger også sender dem til genbrug og ikke blot smider dem ud efter brug.

Det er den amerikanske virksomhed Kodak, der går forrest i arbejdet med at genanvende og lave disse mere miljøvenlige forbrugsstoffer til printere verden over. Det vides naturligvis ikke hvor meget der bliver printet på verdensplan om dagen, men der skal ikke den store fantasi til at forestille sig hvor mange milliarder ark papir der kan være tale om.

Det er med andre ord et sted, hvor der kan gøres en kæmpe forskel, og du kan altså være med til at sikre, at jorden bliver et lidt grønnere sted i fremtiden, ved at vælge miljøvenligt – også når du printer.

Skriv en kommentar