Skab et grønnere hjem

14maj

Der er mange gode grunde til at gøre hvad man kan for at få så grønt et hjem så muligt, og der er der mange måder at gøre på.  Medmindre man bor i et helt nybygget energiklasse A+ hus, er der god sandsynlighed for, at dit hus kunne blive mere miljøvenligt. Den bedste måde at finde ud af, hvor du står henne, er at få lavet en energimærkning af huset (det kan du få lavet her). Når du får lavet sådan en, kan du typisk også få nogle gode råd til hvilke forbedringer du kan lave.

Udover at det hjælper miljøet og din økonomi, at få en bedre energimærkning på dit hus, så er det også med at forøge værdien, hvis du står og skal sælge på et tidspunkt. Her er tre ting du kan gøre for at få en bedre energimærkning, hvilket i sidste ende også er et grønnere og mere miljøvenligt hus.

Isolering:

Dette er et af de steder, hvor der kan være virkelig meget at hente. Især hvis man har et loftsrum, der er dårligt isoleret kan det være en god ide at efterisolere. Det er typisk relativt billigt og hurtigt overstået, og der kan være mange penge at spare.

Udskiftning er vinduer:

Hvis der er gamle vinduer i huset, kan det være en god ide at udskifte dem med termoruder. Har man gamle termoruder, kan det dog sjældent betale sig at udskifte med nyere. Det giver noget, men omkostningen er ganske enkelt for stor, til at det økonomisk er rentabelt.

Varmesystem

Hvis man har oliefyr, el-radiator eller lignende, kan det være økonomiske rigtig fornuftigt at skifte til eksempelvis en varmepumpe, der er langt billigere i drift.

Skriv en kommentar