Skru ned for kødet, også ved take away

De fleste er nok efterhånden blevet klar over, at vi, ikke mindst i et udviklet og velstillet land som Danmark, bliver nødt til at skrue ned for vores aftryk på klimaet, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at have den samme planet om bare 100 år. Det kan dog være svært halt at forholde sig til, hvad man kan gøre som privatperson i lille Danmark, hvorfor det kan være fristende bare at vente på handling fra politikerne eller pege fingre ad kineserne.

En af de helt nemme måder at have en positiv effekt på klimaet er dog ved at spise mindre kød. Jo mindre kød vi spiser, jo færre dyr bliver vi nødt til at opdrætte, der ellers ville æde sydamerikanske sojabønner og udlede gasser i et væk. Det vil altså også stig, at det at fravælge kød ikke kun er en engangseffekt. Tværtimod bliver effekten større, jo længere du bliver ved.

Bemærk desuden, at du ikke behøver at blive vegetar for at have en sådan indflydelse. Du behøver bare at skrue ned for kødforbruget, som, hvis du er en gennemsnitlig dansker, er en mangedobling af dine bedsteforældres, da de var på din alder.

Hvad skal man lave til kødfri dag?

Fordi kødet er blevet så fast en del af vores hverdag, kan det dog være svært at vide, hvordan man lever uden. Hvad skal man for eksempel spise til aftensmad på en kødfri dag? Heldigvis er der masser af inspiration og opskrifter at hente, hvis man smutter online. Ellers kan take away, ironisk nok, også være en rigtig god mulighed på en kødfri dag. Mange forbinder take away med fedtet mad, ofte med masser af kød, men som efterspørgslen er steget, er der altså også opstået vegetar take away. Hvis du er blottet for gode ideer eller de rigtige råvarer, så køb vegetar take away her. Det bliver på ingen måde mindre lækkert eller mindre afslappende at få leveret færdiglavet mad, bare fordi det er kødfrit. Tværtimod kan du bare også fylde maven med god samvittighed.

Skriv en kommentar