Tag på miljøvenlig ferie

03apr

Det er efterhånden almindeligt kendt, at flyrejser er noget af det mest forurenende. Faktisk forurener et fly ”kun” cirka lige så meget som en bil pr kilometer pr person, men vi flyver ofte op til 10.000 kilometer på en enkelt tur. For eksempel forurener bare to gange til og fra Thailand det samme som et helt års bilforbrug. Smutture rundt i Europa kan også hurtigt løbe op, så hvis du bekymrer dig om miljøet, kan du med fordel planlægge en anderledes ferie i år.

For eksempel kan en bilferie være mere miljøvenlig, men det er ikke meget. Hvis du vil til udlandet, kan det være en løsning at tage toget eller finde en bus. Kollektiv transport skåner nemlig miljøet for en hel del forurening. Jo flere i er i bilen jo mere miljøvenligt kan man også sige, at det er.

Det er også en god idé at planlægge feriens indhold til at være så miljøvenligt som muligt. Er du for eksempel i en storby, kan du tage metroen rundt eller opleve byen til fods. Det er helt CO2-neutralt, og du har meget bedre tid til at opsuge alle byens indtryk. Hvilepauserne kan du nyde på lækre cafeer og restauranter, som serverer det bedste lokale mad.

Tag i sommerhus

At tage i sommerhus i Danmark, er langt bedre for miljøet, end at flyve til sydens sol. Det er derudover også langt bedre for den danske økonomi, at du bruger pengene her i landet, end i f.eks Spanien eller Italien. Kig her og bliv inspireret af nogle af de mange dejlige sommerhuse der er til udlejning i Danmark. 

Oplev naturen

Hvis du er mere til natur og frihed, er det helt oplagt at holde en miljøvenlig ferie. Lej en hytte eller tag teltet på nakken og begiv dig ud i det fri. Hvis du kan lide at vandre, er næsten alle lande i Europa meget velegnede, og du kan jo planlægge lidt efter, hvor varmt vejret skal være. Hvis du tager på vandretur, skal du dog være opmærksom på at medbringe et par gode vandrestøvler, som kan bære dig gennem turen. Der er nemlig ikke noget værre end at måtte opgive eller forkorte dagens tur, fordi fødderne gør ondt.

Tag cyklen til Danmarks smukkeste steder

Der er også gode muligheder for at cykle mange steder i Europa, og I kan endda vælge at tage hele turen på cykel. Hvis du er bare en nogenlunde hverdagscyklist, kan du sagtens cykle 20-50 km om dagen i en uges tid. Så kan du for eksempel cykle rundt i dit lokalområde eller besøge et område i landet på cykel. Især øer som Samsø, Fyn og Ærø er gode til cykelture, og de er fyldt med gamle huse og hyggelige områder.

Skriv en kommentar