Vælg bæredygtighed, når du handler møbler

22apr

Der er i dag mange måder at være bæredygtig på. Vi kan være det i vores energiforbrug, vores forbrug af mad, og så kan vi faktisk også være bæredygtige, når det handler om møbler og inventar. Det er faktisk ganske simpelt at være bæredygtig med sine møbler, og man kan vælge at være det på to forskellige måder. Du kan være en starter, og en fortsætter.

 

Start bæredygtigheden

Når du er en starter af bæredygtigheden inden for møbler og inventar, så betyder det at det er du, som køber møblet eller inventaret i butikken. Det er naturligvis ikke hvilket som helst møbel, som du kan gå ud at købe, og så tro at du er miljøvenlig. Skal du kunne sige at du har taget et miljørigtig valg, så køber du et møbel, som er stærk og holdbar – og som derved holder i rigtig mange år. Køber du møbler så kan dette, kan du uden problemer sælge møblet videre, til en anden, når du så står for en udskiftning. Hvis du som så mange andre, bare smider dit brugte møbel ud, selvom det sagtens kunne bruges af en anden, så er du naturligvis heller ikke miljøorienteret.

Holdbare møbler kan f.eks. være designermøbler, som ikke kun er designet, så de er unikke og flotte, men holdbarheden er også altid i top.

 

Fortsæt bæredygtigheden

Er du en fortsætter, er du naturligvis køberen af starteren. Du vælger i stedet for at købe dit møbel i en butik, at handle med en privatperson, eller genbrugshandel, som har netop brugte møbler til salg – for billige penge naturligvis. Det bedste vil naturligvis være, hvis det møbel du køber, også kan holde til endnu en tredje, eller måske fjerde ejer – så er vi godt i gang med at kunne spare på en masse naturlige ressourcer, og skåne miljøet for rigtig meget i fremtiden.

Skriv en kommentar