Vælg et liv med lidt mindre kød

16mar

Når det kommer til vores klima, er produktionen af fødevarer en meget stor synder. Vi kommer naturligvis aldrig uden om, at skulle producere fødevarer. Der er dog meget stor forskel på hvilket klimamæssigt aftryk forskellige former for fødevarer sætter. Det ikke svært at regne ud, og du har da nok også hørt, hvor krævende og belastende det er for miljøet at producere oksekød. Køer drikker meget store mængder af vand og spiser mange tusinde kilo foder om året. Så for at producere få kilo kød prøver en forholdvis meget stor klimamæssig udgift. Grise er også store syndere i dette regnskab. Kylling er bedre, men hvis man virkelig vil gøre noget for miljøet, bør man skære drastisk ned på sit indtag af animalske produkter.

Udover at klimaet vil takke os, hvis vi er nok der gør det, så er det bestemt heller ikke noget, der er dårligt for vores generelle sundhed. Når man spiser mere grønt og flere grøntsager har man nemlig også en klar tendens til at spise mere varieret, hvilket altid er sundt for kroppen. En af de ting man dog kan komme til at mangle, hvis man ikke spiser kød eller drikker mælk er proteiner. I hvert fald hvis man ikke lige får spist linser, hvide bønner og andre af de typer grøntsager, der indeholder mange proteiner. Dette kan du heldigvis meget nemt supplere med kosttilskud i form af vegansk proteinpulver som dette. På den måde kan du meget nemt få alt det proton kroppen har brug for, uden at du behøver spise en masse kød.

Det er klart, at det ike kommer til at have den helt store klimamæssige betydning, hvis nogle få mennesker begynder at spise mindre kød. Men hvis det er hele befolkninger, kan det pludselig have enorm betydning og alt begyndelse starter et sted.

 

Del Indlæg:

Skriv en kommentar