Vil du gerne gøre noget godt for dig selv?

19maj

I en hverdag med en masse deadlines, stress og arbejdsopgaver, kan det være svært at finde tid til at tage sig af sig selv og sin krop. For nogle gange kan det føles som om, at der er for få timer i døgnet, og man kan have svært ved at prioritere sig selv og sine behov, når der er tusind ting, der skal gøres. Men i sidste ende er det allervigtigste selvfølgelig, at man gør de ting, der gør en glad. Det kan for eksempel være, at man er sammen med sine venner eller sin familie, eller måske skal man også bare holde fri en aften og ligge i karbad.

En masse selvforkælelse

Det er de små ritualer, der spiller den største rolle for ens helbred. Når man sætter tid af i sin kalender til at gøre noget godt for en selv, så prioriterer man sig selv, hvilket føles rigtig skønt. I sådanne situationer er det altså vigtigt, at man er god til at sige fra til nogle aftaler, og at man altid husker på at være opmærksom på sine grænser og sit energiniveau. Man skulle jo nødigt risikere, at man går død i et projekt, fordi man ikke får noget ud af det, eller at man ikke giver en masse uden at få noget tilbage. I sådanne situationer kan man med fordel planlægge en hyggedag i sit eget selskab med en masse selvforkælelse. Indholdet kan selvfølgelig variere meget fra person til person. Mens nogle elsker at tage på en udflugt ud i naturen og gå en lang tur, foretrækker andre at ligge i sengen med en kop te og se en god film.

Sund hud med rosenvand

Ofte hænger det fysiske og psykiske helbred sammen, og de to ting må ofte gå hånd i hånd. På den måde kan det altså give god mening at lave for eksempel noget yoga, spise noget let mad og så tage et langt og opfriskende karbad, mens musikken spiller roligt i baggrunden. I karbadet kan man lægge sig godt tilrette, hvorefter man kan massere kroppen ind i en masse god fugtighedscreme. Herefter kan man for eksempel bruge en sprayflaske af økologisk rosenvand til sin hals og sit ansigt og bryst. Rosenvandet har den effekt, at det både balancerer huden og giver den fugt, og især i stressende perioder kan rosenvand gøre underværker for ens velbefindende og hud. Det er den høje andel af antioxidanter og anti-inflammatoriske stoffer i vandet, der gør hele forskellen.

Skriv en kommentar